Saturday, April 7, 2012

Apa dah jadi..

Salam,



Haih, apa nak jadi dengan goolge chtome aku ni. Nampak macam ada masalah saja. Berat jugak masalah google chrome. Tak tahu pulak dari mana datang masalah ini. Baru saja berlaku dua hari lepas. Ingatkan biasa saja benda ini. Rupa-rupanya berlarutan sampai ke hari ini. Nak tahu tak macam mana jadi dengan google chrome aku ni. Tengok dekat bawah ya.


Benda ni akan muncul bila aku nak buka blogger, facebook, twitter dan benda yang berkaitan dengannya. Masalah sungguh. Mula-mula itu cuba la unistall dan install balik google chrome walaupun dah beberapa kali tak boleh nak install dan baru hari ini boleh balik nak install benda ni. Ingatkan dah pulih seperti biasa. Namun masih lagi dalam kondisi sekarang. Huhuhuhu. Dah tak tahu nak buat apa untuk tangani benda ni. Sekarang ni guna mozilla firefox buat sementara waktu.

Kepada sesiapa yang pakar dalam bab komputer ni. Tolonglah aku yang tak tahu apa-apa ni. Jika anda tahulah pasal benda ini terus komen dekat bawah ni ye. Kalau boleh terangkan cara nak tangani perkara ni & cari punca benda ni terjadi (Macam dah jadi bos pulak). Minta tolong ya?

8 comments :

hazaikazulkafli™ said...

remove saja chrome ni,then download yang baru i'allah boleh kot...kalau install uninstall guna yang sebelum ni may be useless kot...gua cakap dari pengalaman..

hazaikazulkafli™ said...

eh..atau pun kau just proceed or bukak tab baru untuk kau punya fb tu...

ct jue said...

gune wifi u ker??
kalau mcm tu klik la kat proceed anyway..kalau wifi uitm nnt kuar usename dngn posswood then masuk kan num matrix dkt usename paswd num ic

Rina Supian said...

Aku pun mcm ni wehh. Aku call la kt mana kedai aku beli set monitor aku tu, katanya google chrome kononnya nk menjaga beberapa website tertentu. So dia protect la, tp ada masa tertentu je dia valid. Bila tak valid mmg xkn buleh bukak dahla beberapa website tertentu. Aku siap hantar kedai mintak dia betulkan. Takdela betul mana pun, buleh buka fb tp mana2 gambar yg ada tak appear dan xleh buka, jd crash. Kira hampeh jugak la kn...emmm. Format jela kot.

dwaty said...

install baru...

Yumida said...

hari tu sy nyer fb x leh buka..then kwn suggest soh kasi reinstall balik...lps buat..terus ok!

hmmm..klo ikut yg u cakap..dh buat kan...hmmmm..x tahu la...myb sistem tu over protected sgt kot...

follower ke 137

Riz Kim said...

tq all for your help...sy menghargai ini semua...

missyifa94 said...

eh,blog kamu di tag oleh saya pada entri ini..jom join segmen ni if sudi...ok..

http://aunisyifaa.blogspot.com/2012/04/segmen-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html